Het verhaal

In mijn omgeving merk ik het ongemak. Veel mensen willen het liefst zo min mogelijk naar de winkel. Niet gek in deze tijd; bij de supermarkt zie ik regelmatig lange rijen voor de deur. Eenmaal binnen blijkt het lastig om een veilige afstand te houden. Iedereen lijkt zodra ze binnen zijn alle regels te vergeten. Boodschappen laten bezorgen ligt dan voor de hand. Maar omdat iedereen dit wil, zijn de bezorgmomenten steevast volgeboekt. Drie weken wachten is geen optie, dan toch maar naar de supermarkt…

Je neemt jezelf voor om één keer per week te gaan. Vaak kom je erachter niet alles in huis te hebben. Uiteindelijk sta je toch weer meerdere keren per week in de winkel.

Wat nou als we elkaar kunnen helpen, dacht ik. Stel dat er een website zou zijn waar iedereen gebruik van kan maken. Een sociaal concept, dat ook na coronatijd nog gebruikt wordt. Niet alleen voor de kwetsbare ouderen, die overduidelijk in de risicogroep vallen. Maar ook voor die vriend met OCD, COPD of mensen die gewoon niet te vaak de super in willen of kunnen. Mensen zoals ikzelf, maar waarschijnlijk ook zoals jij en duizenden anderen die juist graag willen helpen, maar niet goed weten hoe?

Samen met mijn lead developer Boian 😇, business partner Corina Lageweg 🦸🏻‍♀️, Michael Tesselaar 👑, Marije Terluin 👩‍🎨 en veel feedback van m’n lieve vriendinnetje 🥰, vrienden en familie ben ik aan de slag gegaan. Zie hier wie er allemaal helpen. Er zit geen verdienmodel achter. We zijn gewoon een paar online ondernemers die willen helpen om allemaal gezond te blijven.

Ramon van der Roest

INITIATIEFNEMER IETSMEENEMEN.NL