Veelgestelde vragen / FAQ

Deze site is er echt voor iedereen. Het aanmaken van boodschappenlijstjes is echt niet alleen voor mensen die de deur niet uit kunnen. Sterker, we moedigen het juist aan om, zeker voor de kleinere boodschappen, gebruik te maken van ietsmeenemen.nl. Erg handig wanneer je erachter komt dat je toch nog wat ingredi├źnten mist.

Samen zorgen we er zo voor dat het niet te druk is in de winkels en iedereen zo veilig mogelijk en corona-vrij blijft. Het maakt niet uit of je alleen geholpen wilt worden, kunt helpen of allebei. Niks moet, alles mag.

Dat is heel simpel. Maak hier een boodschappenlijstje aan en geef je adres op. Je lijst komt dan op de kaart te staan, zodat mensen uit je buurt de boodschappen voor je mee kunnen nemen.

Om fysiek contact te vermijden, vragen we om de betaling via een Tikkie te doen bij het afleveren van de boodschappen. Betaling vindt altijd pas plaats op het moment dat je de boodschappen van de helper krijgt. Bij voorkeur via online betaling, zoals Tikkie. Dit gaat heel simpel als je al via je mobiel kunt internet bankieren. Als dit nog onbekend is voor je, kan een vertrouwenspersoon in je omgeving je wellicht helpen met instellen.

In de meest ideale situatie wordt het supersnel gedaan. Maar we zijn afhankelijk van het aantal deelnemers op de site. Vertel dus zoveel mogelijk mensen over ietsmeenemen.nl, dan kunnen we samen iedereens boodschappen snel meenemen.

Op de pagina mijn lijstjes zie je al jouw boodschappenlijstjes. Klik op de titel van een lijstje om deze te openen. Rechtsboven zie je de paarse button: Spullen ontvangen? Klik hier en bedank je helper ­čÖé┬á.┬áKlik hierop, selecteer wie jou heeft geholpen en klik op ├ę├ęn van de smileys.

Hierdoor wordt je boodschappenlijstje uit ons overzicht gehaald. Bovendien ontvangt degene die jou heeft geholpen, extra punten als bedankje.

Op de pagina mijn lijstjes zie je al jouw boodschappenlijstjes. Klik op aanpassen om deze te wijzigen.

Je kunt tijdens het aanmaken van je boodschappenlijstje selecteren van welk soort winkel je iets nodig hebt. Zo is het voor anderen makkelijk te zien of ze iets voor je mee kunnen nemen. Door echt te focussen op het meenemen van producten voor buren, is de site simpel en overzichtelijk te gebruiken. Zo kunnen we elkaar helpen en komen we samen veiliger de corona crisis door.

We gaan uit van de kracht van de mens om te willen helpen. Zeker in deze tijd van de coronacrisis, zien we dat nog veel meer mensen willen bijdragen. Je kunt ervan uitgaan dat zij zorgvuldig handelen tijdens het kopen en afleveren van de producten op jouw boodschappenlijstje. Tijdens het bezorgen houden jullie natuurlijk minimaal 1,5 meter afstand; de helper kan de boodschappentas voor de deur zetten.

Ook al gaan we uit van het goede van de mens, je kunt het zelf extra veilig houden door altijd pas te betalen bij het afleveren van de producten, nooit je pinpas mee te geven en niet te pinnen aan de deur. Bij voorkeur betaal je online, via je eigen bankapp. Dit kan makkelijk en veilig, bijvoorbeeld via een Tikkie.

Je telefoonnummer is alleen te zien door leden die je willen helpen, of die geholpen willen worden. Bezoekers van buitenaf kunnen dit niet inzien.

We merken dat best wat mensen het liefst zo min mogelijk naar de winkel gaan. Hier bestond nog geen oplossing voor. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om elkaar te helpen. Zeker in deze tijd. En, zeg nou eerlijk, het is best makkelijk toch als je minder vaak in de rij hoeft te staan?

Absoluut, hoe meer mensen van het bestaan van ietsmeenemen.nl weten, hoe meer mensen elkaar kunnen helpen. Je kunt zoveel mogelijk mensen over de site vertellen. Zet het bijvoorbeeld in de WhatsApp groepen van je familie en vrienden. Plak een poster op in je buurt, bij de winkel of op een andere plek waar veel mensen voorbij komen. Heb je een eigen website of werk je bij een redactie? Helemaal goed! Je kunt deze banners op je site plaatsen. Of wanneer je een artikel over de site wil schrijven, kun je contact met ons opnemen. We helpen jou graag heel veel andere mensen te helpen.

Deze site is opgezet door jonge online ondernemers. We hebben het geluk dat onze bedrijven doorlopen, omdat we altijd al online actief zijn. Het initiatief komt van Ramon van der Roest – in het dagelijks leven mede-eigenaar van o.a. ALL the way UP. Samen met top developer Boian en gebruikmakend van bestaande technieken, is de site in elkaar gezet.

Michael Tesselaar – in het dagelijks leven eigenaar van mijncadeau.nl – is in eerste instantie inspirator geweest om op een manier te helpen tijdens de corona-crisis. Uiteindelijk zorgt Michael ervoor dat we met ietsmeenemen.nl zoveel mogelijk mensen bereiken.

De hosting wordt gesponsord door Transip. Zij waren direct enthousiast en zorgen er volledig kosteloos voor dat de site snel en goed bereikbaar is.

De punten zijn er om het nog een beetje leuker te maken. Iedereen doet vrijwillig mee, en als je iets bezorgt, krijg je vast een hele blije blik. Maar is het niet nog leuker als je een ‘tastbare’ beloning krijgt?

Nog leuker wordt het als lokale ondernemers de grootste helpers in het zonnetje gaan zetten, door ze iets te laten winnen. Denk aan een verspakket met groenten bijvoorbeeld. Zo krijgt de ondernemer de kans om extra gezien te worden en maken helpers kans op sympathieke prijzen.

Jazeker! Het is voor lokale ondernemers mogelijk om producten te sponsoren. Denk aan twee manieren: door helpers in het zonnetje te zetten met een te winnen prijs of door grotere uitdeelacties. We staan open voor leuke idee├źn, dus neem zeker even contact met ons op.

Dit concept blijft wat ons betreft gewoon doorgaan. Ook buiten corona is het best handig als je wat voor elkaar kunt meenemen, toch? Buren die buren helpen. Zo kun je in minder tijd winkelen bij meer winkels en misschien wel vaker een heerlijk diner op tafel zetten. Uitgebreid tafelen, met ingredi├źnten van meerdere winkels. Het mooie is dat je er vast nog leuke contacten aan overhoudt.

Jazeker, heel graag zelfs. Op deze pagina hebben we een overzicht waar je jouw bijdrage zou kunnen leveren. We kunnen jouw hulp ook heel goed gebruiken.

Yes for sure! We would love to help you create a copy of the site so you can let people help each other in your country. Please check out this dedicated page and contact us right away, so we can discuss the details.